Enköping centrum – sveriges närmaste shopping!

I Enköping kan du ta del av ett stort utbud av små, mysiga butiker, caféer och restauranger med gångavstånd till allt!
ARTICLE
255
f668b3203adee7329bbd8b7c68c4fd31
Tillbaka (UPD: 2020-01-30 17:59:23)

Resan mot Årets Stadskärna har börjat!

Stort intresse

Intresset för att vara med på denna spännande resa var stort. Möteslokalen Cinema fylldes av en härlig känsla av förväntan, engagemang och kraft. Det första mötet under dagen riktade sig särskilt till kommunens politiker och tjänstemän och drog runt 50 personer. 

– Syftet med BID är att ni ska börja prata med varandra, idag gör ni en massa dubbelarbete. Det kan jag säga för att Enköping är den tjugonde staden som vi inom Svenska Stadskärnor hjälper. Vi vet att det fungerar, sade Inger Alfredsson särskilt riktat till kommunens tjänstemän.

Lära gå i takt

På kvällen var det dags för stadens fastighetsägare, näringsliv, föreningar, engagerade samhällsmedborgare och även några politiker och tjänstemän att träffas. Hela 90 personer kom.

– Nu gäller det att gå i takt, en del av er springer medan andra har handbromsen i. Vi kommer också bara att fokusera på ja-sägarna i det här arbetet, vi har inte tid att lyssna på nej-sägarna, sade Inger till de församlade under kvällen.

Nästa gång stadsvandning

Nästa träff för Steg 2 i BID Enköping blir den 24–25 mars, då kommer fokus ligga på stadsvandringar i BID-området för olika målgrupper. På kvällen 24 mars blir det kick-off och workshop. Möten i fokusgrupperna kommer att hållas före Steg 2.

Mer information: Dokumentation och referat från mötena läggs inom kort upp på https://www.enkopingcentrum.se/web/arets-stadskarna/

Posten senast uppdaterad 30 jan 2020 kl. 17:59

NYA REGLER FÖR PARKERING

Från 3 maj 2021

Så fungerar parkeringsreglerna

ÖPPETTIDER I CENTRUM

Måndag–fredag kl 10–18
Lördag kl 10–15

Rekommenderade tider, avvikelser kan förekomma.

EVENEMANG

 

Kalender

Datum Aktivitet Plats
28 OKT Ljusets kväll Stora torget
17 NOV HÖSTSTÄMMA (endast medlemmar) Cinema
27 NOV Julmarknad Enköpings centrum
 

FRÅGOR & SVAR OM CENTRUM

Enköpings centrum är under omvandling, där målet är att det senast 2025 utses till Årets Stadskärna.


DÄRFÖR ÄR VI MED

Att som kund komma till ett centrum där det känns att det finns ett samarbete aktörerna emellan blir upplivande. Och när vi som näringsidkare kan slussa vidare en kund och veta att hen blir väl omhändertagen vet vi att den kunden kommer tillbaka. Alla vinner på samarbete. Därför är vi med i Enköping Centrumsamverkan.
Lia & Tommy Starälv, ägare till Café Samt AB
51