Enköping centrum – sveriges närmaste shopping!

I Enköpings centrum kan du ta del av ett stort utbud av små, mysiga butiker, kaféer och restauranger med gångavstånd till allt!
ARTICLE
227
a5ee72c586531481e3b149a2811c9cd2
TillbakaInspirationsmöte ”Megatrenderna som formar framtidens detaljhandel” med Urban Lindstedt på Cinema. FOTO: Sara Olsson (UPD: 2019-05-10 09:43:57)

Inspirationsmöte ”Megatrenderna som formar framtidens detaljhandel” med Urban Lindstedt på Cinema. FOTO: Sara Olsson

Megatrenderna som omvandlar handeln

Några tydliga trender som han lyfte fram under seminariet var att kunderna spenderar mer på tjänster istället för prylar, hållbarhet blir allt viktigare, internationaliseringen ökar och mobiltelefonen gör allt mycket mer lättillgängligt. 

Sällanköpsvaruhandeln i fysisk butik respektive e-handel har också på bara några få år kraftigt förändrats: 2015 gjordes 77 procent av inköpen av sällanköpsvaror i fysisk butik och 23 procent via nätet. 2017 var sällanköpshandeln i butik nere i 6 procent medan nätet stod för hela 94 procent. En total omsvängning till e-handelns fördel. 

Framtidsutsikter att ta med sig är 1) handeln flyttar till nätet och väl klustrad fysisk handel som exempelvis centrumhandel, 2) stadskärnor och kommunikationsnoder har bäst förutsättningar samt 3) externa handelsområden ligger i riskzonen.

Framtidssäkringar för handlare:

  • Möt kunden i alla kanaler
  • Satsa på egna varumärken/produkter
  • Logistiken vital, titta på Apotea och lär
  • Följ upp och odla kundrelationer
– Det vanligaste kundbeteendet idag är att man först går ut på nätet och kollar vad som finns, för att sedan ändå gå in i en fysisk butik. När kunden väl är inne i butiken gäller det att handlaren verkligen fullt ut fokuserar på sin profession. För mycket annat som tar handlarens tid som administration och bokföring finns det idag smarta verktyg som kan få ned kostnaderna i verksamheten, avrundade Urban Lindstedt.

Posten senast uppdaterad 10 maj 2019 kl. 09:43

ÖPPETTIDER I CENTRUM

Måndag–fredag kl 10–18
Lördag kl 10–15

Rekommenderade tider, avvikelser kan förekomma.

EVENEMANG

 

Kalender

Hittade inga kalenderposter.
 

FRÅGOR & SVAR OM CENTRUM

Enköpings centrum är under omvandling, där målet är att det senast 2025 utses till Årets Stadskärna.


DÄRFÖR ÄR VI MED

Genom medlemskap i Enköping Centrumsamverkan kan Fastighetsbyrån på ett tydligt sätt följa upp våra kärnvärden: affärsmässig, lyhörd, öppen och nytänkande. Det går inte att sitta ensam på ett kontor för att få ett attraktivt fungerande centrum!
Christina Stegerstedt, fastighetsmäklare på Fastighetsbyrån
51