Enköping centrum – sveriges närmaste shopping!

I Enköpings centrum kan du ta del av ett stort utbud av små, mysiga butiker, kaféer och restauranger med gångavstånd till allt!
ARTICLE
275
81c23aefd6b83d159bf0f97061339708
Tillbaka (UPD: 2021-05-18 14:50:07)

”Från ord till handling”

Fem övningsexempel

De verkliga förslagen på så kallade ”case” eller åtgärder för Enköpings centrum som grupperna övade sig på var: Foodtrucks, Sittbänkar, Flaggspel, Tittskåp och Schack & fia.

– Till en början kommer ni att jobba med kortsiktiga åtgärder och lågt hängande frukter. Det gäller för er att visa stadens aktörer och Enköpingsborna att ni är redo för att samarbeta och göra detta tillsammans, sade Svenska Stadskärnors processledare Marlene Hassel och Marita Floman till deltagarna.

Samverkan och samfinansiering

Och det var inte vilken handlingsplan som helst som skulle fyllas i, utan en mycket strukturerad handlingsplan där samverkan och samfinansiering utgör grunden. Efter cirka 45 minuters arbete var det dags för redovisning. 

Med mycket energi, kreativitet och entusiasm redovisade var och en av de fem grupperna sina egna övningsexempel. Åtgärderna som de övade på kan dock komma att se annorlunda ut, när de så småningom förverkligas i Enköpings centrum.

– Enköping är på god väg att få till en god samverkan med hjälp av BID-processen och ni är fantastiskt duktiga. Från och med nu är det verkstad som gäller, att gå från ord till handling, sade Marlene Hassel och Marita Floman.Vill du själv delta i arbetet med åtgärder/case i BID Enköping? Kontakta Sara Olsson, BID-manager och ansvarig för fokusgrupperna, marknad@enkopingcentrum.se

Posten senast uppdaterad 18 maj 2021 kl. 14:50

NYA REGLER FÖR PARKERING

Från 3 maj 2021

Så fungerar parkeringsreglerna

ÖPPETTIDER I CENTRUM

Måndag–fredag kl 10–18
Lördag kl 10–15

Rekommenderade tider, avvikelser kan förekomma.

EVENEMANG

 

Kalender

Datum Aktivitet Plats
31 JULI Konstrunda (hela juli) Åpromenaden
31 JULI Upplev Enköpings parker med parktåget (hela juli) Centrala Enköping
27 AUG Lattjolajban-lördag Centrum
31 AUG Konstrunda (hela augusti) Åpromenaden
31 AUG Upplev Enköpings parker med parktåget (hela augusti) Centrala Enköping
3 SEP Trädgårdsdagen Centrala Enköping
29 SEP Tjejkväll Centrum
27 OKT Ljusets kväll Centrum
26 NOV Julmarknad Centrum
 

FRÅGOR & SVAR OM CENTRUM

Enköpings centrum är under omvandling, där målet är att det senast 2025 utses till Årets Stadskärna.


DÄRFÖR ÄR VI MED

Att som kund komma till ett centrum där det känns att det finns ett samarbete aktörerna emellan blir upplivande. Och när vi som näringsidkare kan slussa vidare en kund och veta att hen blir väl omhändertagen vet vi att den kunden kommer tillbaka. Alla vinner på samarbete. Därför är vi med i Enköping Centrumsamverkan.
Lia & Tommy Starälv, ägare till Café Samt AB
51