Enköping centrum – sveriges närmaste shopping!

I Enköpings centrum kan du ta del av ett stort utbud av små, mysiga butiker, kaféer och restauranger med gångavstånd till allt!
ARTICLE
278
8b86990c725f9cab44c8f0846f1a3416
TillbakaFullsatt möte om de nya parkeringsreglerna på Cinema. Foto: Sara Olsson (UPD: 2021-10-11 08:12:45)

Fullsatt möte om de nya parkeringsreglerna på Cinema. Foto: Sara Olsson

Konstruktivt möte om nya parkeringsreglerna

"Starka ambitioner om att göra bättre"

– Barnsjukdomar förekommer alltid när man inför ett helt nytt parkeringssystem, men vi har starka ambitioner om att göra bättre. Vi vill ha in era synpunkter och framöver ska vi prata med även andra än handlare. Vi ska fortsätta göra utvärderingar och verkligen få det att fungera, inledde Gunilla Fröman, förvaltningschef på Samhällsbyggnadsförvaltningen. 

Inför mötet hade föreningen tillsammans med kommunen genomfört en enkät bland centrums näringsidkare som 83 utav 94 tillfrågade hade svarat på. Det allra största problemet enligt enkäten var att det är svårt att betala för parkeringen. Mer och bättre information behövs.

Både plus och minus

Vid mötet lyfte näringsidkarna också många andra saker: Dålig timing med införandet av de nya reglerna mitt under pandemin, krångliga appar, minskad tillgänglighet till centrum för trogna äldre kunder, önskemål om en timmes fri parkering, parkeringsfrågan har gått i stå, övernitiska p-vakter, nya parkeringsreglerna är jättebra för stan, nu blockeras inte de bästa p-platserna längre av boende eller butiksägare samt priset är inget problem.

– Jättebra med alla synpunkter. Tack för att ni har varit öppna, raka och ärliga. Hör gärna av er direkt till oss politiker i Tekniska nämnden. Då kan vi ta upp synpunkter vid våra möten med tjänstemännen, uppmanade Tomas Rådkvist, ordförande i Tekniska nämnden.

Syftet med de nya parkeringsreglerna är att göra centrum mer tillgängligt, trafiksäkert och attraktiv.
Posten senast uppdaterad 11 okt 2021 kl. 08:12

ÖPPETTIDER I CENTRUM

Måndag–fredag kl 10–18
Lördag kl 10–15

Rekommenderade tider, avvikelser kan förekomma.

EVENEMANG

 

Kalender

Hittade inga kalenderposter.
 

FRÅGOR & SVAR OM CENTRUM

Enköpings centrum är under omvandling, där målet är att det senast 2025 utses till Årets Stadskärna.


DÄRFÖR ÄR VI MED

Genom medlemskap i Enköping Centrumsamverkan kan Fastighetsbyrån på ett tydligt sätt följa upp våra kärnvärden: affärsmässig, lyhörd, öppen och nytänkande. Det går inte att sitta ensam på ett kontor för att få ett attraktivt fungerande centrum!
Christina Stegerstedt, fastighetsmäklare på Fastighetsbyrån
51