Enköping centrum – sveriges närmaste shopping!

I Enköping kan du ta del av ett stort utbud av små, mysiga butiker, caféer och restauranger med gångavstånd till allt!

Nyheter från Enköping Centrum

Enköping Centrum lägger löpande ut nyheter om föreningen Enköping Centrumsamverkan och Enköpings centrum. Har du nyhetstips? Skicka då gärna e-post till info@enkopingcentrum.se och skriv "Nyhetstips" i ämnesraden.


ARTICLE
273
4b1e490d724d9f4c04ab9cfecb294ae3
Utanför Paus-huset och nerför Kungsgatan behövs det mer ljus för att det ska kännas tryggt. (UPD: 2021-04-01 16:43:45)

Utanför Paus-huset och nerför Kungsgatan behövs det mer ljus för att det ska kännas tryggt.

Kvällsvandringar inspirerade till åtgärder

Behov av mer belysning

– Det som tydligt kom fram under alla vandringarna är att stadskärnan behöver bli mer trygg och säker när det är mörkt, där mycket handlar om belysningen, säger Sara Olsson, BID-manager som har hållit i kvällsvandringarna och ansvarar för fokusgrupperna.

Fokusgrupperna tar tag i handlingsplan

Många idéer på åtgärder lyftes och ventilerades under vandringarna. Dessa ska nu tas omhand i det fortsatta arbetet med handlingsplanen, som fokusgrupperna ska jobba intensivt med under kommande månader. Frågor som ska besvaras där är bland annat: Vilken åtgärd ska göras? Vilka ska samverka? Hur är åtgärd samfinansierad? 

En vandring blev 18

Det slutade med hela 18 kvällvandringar, där den sista äger rum i början av april, istället för en enda som det var tänkt från allra första början. Det var helt klar värt merarbetet menar Sara Olsson: 

– Vi fick alla ny härlig energi genom att få träffas fysiskt igen. Det inspirerade till nytänk och gav en ordentlig push framåt så att vi nu äntligen har full fart på arbetet igen efter corona-pausen i vintras.


Posten senast uppdaterad 1 apr 2021 kl. 16:43

834