Enköping centrum – sveriges närmaste shopping!

I Enköpings centrum kan du ta del av ett stort utbud av små, mysiga butiker, kaféer och restauranger med gångavstånd till allt!
ARTICLE
198
d0501bde6e249b75858d98459cb5c9f8
TillbakaFoto: Thomas Henriksson (UPD: 2017-03-29 17:24:59)

Foto: Thomas Henriksson

Tyck till om Enköpings utveckling!

Under perioden 29 mars till 1 juni 2017 har du möjlighet att lämna synpunkter på kommunens nya förslag för stadens utveckling.

Ur samrådsversionen av planen står bland annat följande om de centrala delarna av Enköping:

"Stora torget, har under stadens tidigare historia varit, är idag, en central och viktig mötesplats, både för handel, kulturaktiviteter och andra evenemang som marknader och större firanden. Stora torget skulle kunna utvecklas med mer grönska och en flexibiltet i rumsindelning. Däremot behöver torget kunna vara stort och öppet för de välbesökta evenemang som hålls på torget.

På torget behöver flera olika miljöer finnas så att alla kan hitta sin favoritplats, vare sig man vill betrakta från skuggan under ett träd, synas och mötas eller bara leka. Detta kan leda till ett aktivare torg där människor gärna samlas. I centrum behövs även fler platser för ungdomar som är öppna och tillgängliga även på kvällstid."

Planen i sin helhet finns att läsa på biblioteket, i kommunhusets entré, på Kulturskolan och på Enköpings museum. Läs materialet direkt på kommunens webbplats.

Posten senast uppdaterad 29 mar 2017 kl. 17:24

NYA REGLER FÖR PARKERING

Från 3 maj 2021

Så fungerar parkeringsreglerna

ÖPPETTIDER I CENTRUM

Måndag–fredag kl 10–18
Lördag kl 10–15

Rekommenderade tider, avvikelser kan förekomma.

EVENEMANG

 

Kalender

Datum Aktivitet Plats
13 DEC Luciafirande Centrum
 

FRÅGOR & SVAR OM CENTRUM

Enköpings centrum är under omvandling, där målet är att det senast 2025 utses till Årets Stadskärna.


DÄRFÖR ÄR VI MED

Genom medlemskap i Enköping Centrumsamverkan kan Fastighetsbyrån på ett tydligt sätt följa upp våra kärnvärden: affärsmässig, lyhörd, öppen och nytänkande. Det går inte att sitta ensam på ett kontor för att få ett attraktivt fungerande centrum!
Christina Stegerstedt, fastighetsmäklare på Fastighetsbyrån
51