Enköping centrum – sveriges närmaste shopping!

I Enköpings centrum kan du ta del av ett stort utbud av små, mysiga butiker, kaféer och restauranger med gångavstånd till allt!
ARTICLE
272
38d0efba04a600d8b223255268e49f08
TillbakaCase om ICA Stjärnköp där platsen blivit ljusare, fräschare och mer trygg tack vare BID Enköping. (UPD: 2021-03-16 14:49:54)

Case om ICA Stjärnköp där platsen blivit ljusare, fräschare och mer trygg tack vare BID Enköping.

Nystart i BID gav ny energi

Affärsplanearbetet igång

De strategiska dokumenten affärsplanen och den tillhörande handlingsplanen ska nu tas fram, vilka också utgör BID-processens slutprodukt.

– Det ska inte bli någon skrivbordsprodukt, utan konkreta dokument som tar Enköping vidare i arbetet mot Årets Stadskärna, förklarade coacherna Marlene Hassel och Marita Floman från Svenska Stadskärnor.

Mycket arbete har redan gjorts bakom scenen. Under mötet presenterade BID-manager Anne Nilsson, med huvudansvar för affärsplan och handlingsplan, hur vi i Enköping tillsammans ska ta fram affärsplanen och handlingsplanen, där många olika grupper också blir delaktiga framöver.

Fokusgrupperna tar tag i handlingsplanen

En viktig uppgift ligger nu på fokusgrupperna, som ska ta fram ett konkret förslag till handlingsplan utifrån alla idéer på åtgärder som kommit fram under stads- och kvällsvandringar, i SWOT-analyser och i bruttolistor. Förslaget till handlingsplan ska därefter stämmas av med styrgruppen, fastighetsägare och kommunala tjänstemän. 


Åtgärder har redan börjat genomföras och ett konkret case som lyftes fram under mötet var beskärningen av träd vid ICA Stjärnköp:

– Där tog vi bort träd och rensade bort de nedersta grenarna för att göra platsen ljusare, fräschar och därmed mer trygg. Jätteroligt att det blev så tydlig skillnad med enkla medel, något som många också uppmärksammat och uppskattat, sa Sara Olsson, BID-managers som ansvarar för fokusgrupperna. 


Workshop för förbättrad samverkan

För att utveckla samverkan kring plats- och fastighetsutveckling i centrala Enköping kommer det att arrangeras en workshop den 14 april under ledning av Svenska Stadskärnor. Workshopen riktar sig till kommersiella fastighetsägare, större arbetsgivare, politiker och kommunala tjänstemän inom plan, mark och exploatering. 

– Det blir spännande. Vi behöver träffas för att enas om behov, mål och situation. Det är enkelt att skylla på varandra hela tiden, sa Johan Thorwid på Andersson Company AB och ansvarig för Referensgrupp Fastighetsägare.


Posten senast uppdaterad 16 mar 2021 kl. 14:49

NYA REGLER FÖR PARKERING

Från 3 maj 2021

Så fungerar parkeringsreglerna

ÖPPETTIDER I CENTRUM

Måndag–fredag kl 10–18
Lördag kl 10–15

Rekommenderade tider, avvikelser kan förekomma.

EVENEMANG

 

Kalender

Datum Aktivitet Plats
31 JULI Konstrunda (hela juli) Åpromenaden
31 JULI Upplev Enköpings parker med parktåget (hela juli) Centrala Enköping
27 AUG Lattjolajban-lördag Centrum
31 AUG Konstrunda (hela augusti) Åpromenaden
31 AUG Upplev Enköpings parker med parktåget (hela augusti) Centrala Enköping
3 SEP Trädgårdsdagen Centrala Enköping
29 SEP Tjejkväll Centrum
27 OKT Ljusets kväll Centrum
26 NOV Julmarknad Centrum
 

FRÅGOR & SVAR OM CENTRUM

Enköpings centrum är under omvandling, där målet är att det senast 2025 utses till Årets Stadskärna.


DÄRFÖR ÄR VI MED

Att som kund komma till ett centrum där det känns att det finns ett samarbete aktörerna emellan blir upplivande. Och när vi som näringsidkare kan slussa vidare en kund och veta att hen blir väl omhändertagen vet vi att den kunden kommer tillbaka. Alla vinner på samarbete. Därför är vi med i Enköping Centrumsamverkan.
Lia & Tommy Starälv, ägare till Café Samt AB
51