Enköping centrum – sveriges närmaste shopping!

I Enköpings centrum kan du ta del av ett stort utbud av små, mysiga butiker, kaféer och restauranger med gångavstånd till allt!
 

Medlemsinloggning

För att skapa ett erbjudande till startsidan loggar du in ovan och följer anvisningarna under sidan Medlemmar/SKAPA ERBJUDANDE

Saknar du inloggning? Kontakta oss på info@enkopingcentrum.se

Medlemmar i Enköping Centrumsamverkan

Enköping Centrumsamverkans medlemmar utgörs av tre olika parter: handeln, fastighetsägare och kommunen. Det är tillsammans som vi blir starka och kan skapa ett levande och trivsamt Enköpings centrum. Gör gärna din shopping hos våra medlemmar eller anlita deras tjänster!


Butiker

AB Enköpings Hyresbostäder

AB Enköpings Hyresbostäder

Kommunens största fastighetsägare med drygt 2 700 bostäder och cirka 50 lokaler både centralt och i ytterområden. Kvalitet, omtanke, service och trygghet är våra honnörsord. Vår ambition är att ge bästa tänkbara service till våra hyresgäster!
www.ehb.se
Ackes Färgcenter AB

Ackes Färgcenter AB

Erbjuder ett brett sortiment av kvalitetsprodukter från kända varumärken inom färg, tapet och golv. Både proffs och hemmafixaren är välkomna.
www.ackes.nu
ALM Equity AB

ALM Equity AB

Driver projekt inom fastighetsbranschen. Fokus ligger på bostadsutveckling i Stockholmsområdet, men bolaget driver även projekt inom stadsutveckling och utvecklar olika typer av förvaltningsfastigheter.
www.almequity.se
Andersson Company Förvaltning AB

Andersson Company Förvaltning AB

Bygger och bevarar för nya generationer. Vi tror på långsiktig nytta och att den nås när alla inblandade sätter visionen, snarare än sig själv, i första rummet.
www.anderssoncompany.se
Annas Nagel & Skönhetssalong AB

Annas Nagel & Skönhetssalong AB

Alla hos oss har gått olika kurser inom dekoration, filteknik och produktskolning. Allt för att erbjuda det allra senaste inom nagelvärlden och på så sätt också hålla en jämn hög kvalitet i behandlingarna. Vi bjuder på en kopp kaffe/te och en härlig stämning, hjärtligt välkomna!
www.annas-nagelsalong.com
Apotek Hjärtat Enköping (Apotek Hjärtat Retail AB)

Apotek Hjärtat Enköping (Apotek Hjärtat Retail AB)

Sveriges största privata apotekskedja som tillsammans med våra kunder och medarbetare utvecklar framtidens apotek. Vår ambition är att ge varje kund bättre hälsa och välbefinnande genom personligare service, bredare sortiment och utökade tjänster.
www.apotekhjartat.se
Askungen

Askungen

Här kan du smita undan dagens stress för en stund. Passa på att njuta av en avslappnade massage, färga fransar och bryn, göra ögonfransböjning, få fotvård, manikyr eller en härlig ansiktsbehandling.
www.askungenkliniken.se
Asplunds Blomsterhandel AB

Asplunds Blomsterhandel AB

Trygg och pålitlig blomsterbutik känd för sin kvalitet och gedigna hantverk. Hos oss jobbar kunniga, utbildade florister som har kunden i fokus. Välkommen in till oss för en blommig upplevelse – vi fixar det mesta!
www.asplundsblomsterhandel.se
Astrid Viola

Astrid Viola

Astrid Viola är en secondhandbutik på Kungsgatan 16 i centrala Enköping. Här kan du hitta retro, vintage och barnkläder. Sedna maj 2023 finns även Lilla Astrid hos oss som säljer barnkläder, leksaker och inredning.
astridviola.se
ATD Fragrance AB

ATD Fragrance AB

Parfymeri- och kosmetikbutik som erbjuder parfym, kosmetik, hudvård, hårvård, solglasögon och makeuprådgivning.
www.facebook.com/atdfragrance
Best Western Hotel Park Astoria (Hotel PA Enköping AB)

Best Western Hotel Park Astoria (Hotel PA Enköping AB)

Centralt i Enköping ligger det här moderna hotellet med 134 rum. Tillhörande restaurang, bar, konferenslokaler – för upp till 170 personer – och lobby är nyrenoverade, vilket ger ett härligt välkomnande. Många av rummen har vacker utsikt mot parkerna runt om.
www.parkastoria.se
Bistrot Bombance (Bombance AB)

Bistrot Bombance (Bombance AB)

Bienvenue! Väl hemma i Sverige igen efter 20 år i Frankrike kunde vi inte motstå frestelsen att starta ännu en restauran. Den här gången blev det en liten fransk bistro där vi serverar lite av varje från det franska köket. Vi har franskt öl, franskt vin, fransk musik och även fransk personal lite då och då.
www.bombance.se
Björkén Berggren AB

Björkén Berggren AB

Vi är två erfarna konsulter som specialiserat oss på projekt- och processledning. Vårt kontor finns på Ågatan 18 A. Välkommen!

www.bjorkenberggren.se
Brf Torget

Brf Torget

Bostadsrättsförening som bildades 1933 och finns på Kyrkogatan 19 B i Enköping.
Cinema

Cinema

Nattklubb och eventlokal på Torggatan 28, som tar nöjeslivet i Enköping tillbaka till glansdagarna.
sv-se.facebook.com/CinemaEnkoping/
Cykelhörnan AB

Cykelhörnan AB

Butik med ett brett sortiment av kvalitetscyklar från ledande märken i Sverige. Förutom cyklar säljer vi även trädgårdsmaskiner, jakt- och fiskeprodukter samt fritidskläder av hög kvalitet.
www.cykelhornan.se
Det Lilla Extra i Enköping AB

Det Lilla Extra i Enköping AB

Detaljhandel inriktad på delikatesser som ost och chark med tillhörande temakvällar med alkoholtillstånd. Även cateringverksamhet. Välkommen!

DOZ Apotek

DOZ Apotek

DOZ Apotek vill på ett passionerat och effektivt sätt erbjuda meningsfulla och innovativa apotekstjänster som inspirerar människor till ett mer positivt liv. Hos oss möter du kompetent och välutbildad personal som är experter inom receptbelagda läkemedel, hud och värk.
dozapotek.se
Dressmann

Dressmann

Nordens största modekedja för herrkläder och ingår i modekoncernen Varner-Gruppen. Vi erbjuder ett komplett sortiment, med allt inom baskläder och fritid till konfektion, i god kvalitet och alltid till marknadsledande priser. I Enköping finns vi i Paus Galleria.

www.dressmann.com
Ena Håbo-Tidningen

Ena Håbo-Tidningen

Mitt i Enköping och Mitt i Bålsta är historia. I juni 2023 utökade Västerås Tidning sin tidningsverksamhet genom att förvärva tidningarna som slås ihop till en, under ett namn som många läsare känner igen, nämligen Ena Håbo-Tidningen.
www.enahabo.se
Enköpings Fabriks- och Hantverksförening

Enköpings Fabriks- och Hantverksförening

Hantverksföreningen välkomnar företagare, traditionella hantverkare och även moderna hantverkare som medlemmar. Föreningen äger den fina fastigheten på Rådhusgatan 8 och hyr ut källarlokalen till konferens, fester och evenemang.

www.hantverksforeningen.org
Enköpings Grafiska AB

Enköpings Grafiska AB

Vi är idag ett modernt digitalt tryckeri som printar bland annat dekaler, affischer, ritningar, skyltar, banderoller, vepor, roll-ups, visitkort och broschyrer. Miljötänkande är viktigt för oss.

www.egra.se
Enköpings kommun

Enköpings kommun

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.
enkoping.se
Enköpings-Posten 

Enköpings-Posten 

Tidningen ingår i NTM som är en av Sveriges största koncern för lokal media. Kärnan i verksamheten är det redaktionella arbetet. Vi levererar lokala nyheter varje dag från Småland till Norrbotten. Med våra nyhetskanaler når vi cirka 70 procent av invånarna i våra områden. 
www.eposten.se
Enoteca Rådhusbacken

Enoteca Rådhusbacken

Italiensk varm krog i Enköping som serverar Napolitanska pizzor, italienska smårätter, chark och ostar och som har ett stort utbud av vin och öl från Italien och andra delar av världen.
m.facebook.com/enotecaradhusbacken/
Fastighetsbyrån i Enköping (Segerstedt Fastighetsbyrå AB)

Fastighetsbyrån i Enköping (Segerstedt Fastighetsbyrå AB)

Fastighetsbyrån är i många bemärkelser Sveriges ledande mäklarkedja. Välutbildade och serviceinriktade mäklare med mångårig erfarenhet vet hur vi gör din fastighetsaffär till den bästa för dig, oavsett om du ska köpa eller sälja.

www.fastighetsbyran.se
Fru Holms Diversehandel

Fru Holms Diversehandel

Letar du efter unik inredning eller den perfekta presenten så har du hittat rätt. Vi tar fram och köper in allt som behövs för att göra ditt hem till just ditt. Hjärtligt välkommen till vår fysiska butik på Kungsgatan 30 eller webbutik.

www.fruholms.se
Gestbloms Bokhandel AB

Gestbloms Bokhandel AB

En fullsorterad bok- och pappershandel. Din bokhandel i Enköping!

www.gestbloms.se
Happy Homes Enköping

Happy Homes Enköping

Butik med bred kunskap inom färg, tapeter och golv. Det ska vara enkelt, problemfritt och inte minst roligt att inreda och renovera. Vi ingår i Sveriges äldsta färghandelskedja med cirka 100 butiker runt om i landet, alla med lokala rötter. 
www.happyhomes.se
Harmony Hud & Spa (Ninas Harmony Hud & Spa AB)

Harmony Hud & Spa (Ninas Harmony Hud & Spa AB)

Din inre resa börjar hos oss! Vi är auktoriserade och CIDESCO-diplomerade hud- och spaterapeuter med flera års erfarenhet samt medlemmar i Sveriges hudterapeuters riksförbund för er trygghet. 

harmonyhudospa.com
Hedvik.se

Hedvik.se

Säljer kristaller, rökelser, ljus, smycken, meditationskuddar, värmekuddar, bolster, trapphustavlor, böcker, orakelkort med mera. Har du något som skulle passa i min butik med temat andlighet och välbefinnande? Kontakta mig!
hedvik.se
Hälsokraft

Hälsokraft

Vi håller ett brett och intressant sortiment där du kan hitta det mesta inom kosttillskott, naturlig hudvård, ekologisk hårfärg, ekologiska livsmedel, sporttillskott, Back-on-Track-produkter, snygga stödstrumpor och mycket mer.
www.halsokraft.se
ICA Maxi Stormarknad Enköping

ICA Maxi Stormarknad Enköping

Vi har samlat ett brett sortiment av dagligvaror samt specialvaror till riktigt bra priser och kvalitet under samma tak – allt för att göra vardagen lite enklare. Har eget butiksbageri, egen köttdisk och manuella avdelningar med färsk fisk, ost, chark och delikatesser.
www.ica.se
ICA Supermarket Westerlund

ICA Supermarket Westerlund

Välkommen till vår fräscha butik på Doktor Westerlunds gata. Upptäck vårt breda sortiment av prisvärda varor för veckans alla stunder. Vi gör det enkelt att äta godare.
www.ica.se
Jarlstedtsbolaget

Jarlstedtsbolaget

Vi gör det vi är bäst på så att du kan fokusera på det du är bäst på! Vi är ett mindre, men familjärt och kunskapsmässigt erfaret, alternativ när det kommer till textiltryck, företagsprofilering, yrkeskläder och golf.

www.jarlstedts.se
Jonny Olssons fastigheter i Enköping AB

Jonny Olssons fastigheter i Enköping AB

Kafé Systrar Två

Kafé Systrar Två

Ett mysigt kafé vid Kungsgatan som bara serverar hembakat och hemlagat. Vi bakar allt själva inne i butiken och arbetar endast med naturliga råvaror. Välkommen in!
sv-se.facebook.com/kafesystrartva/
Karin Sömmare AB 

Karin Sömmare AB 

Klädaffär där den egendesignade kollektionen samt varor från andra klädmakare säljs i naturmaterial som lin, siden, hampa och ull av högsta kvalitet. Vår filosofi är att kläder inte bara ska vara vackra, de ska också förstärka ens personlighet.
www.karinsommare.se
Lagerströms Ur & Guld AB

Lagerströms Ur & Guld AB

Din Stjärnurmakare i Enköping som säljer klockor samt smycken från välkända varumärken och även utför service på dessa.
www.facebook.com/LagerstromsUrGuld
Lekia Babya Enköping

Lekia Babya Enköping

Här finns leksaker från både kända och mindre kända märken – allt ifrån klassiska träleksaker till leksaker från de senaste trenderna. I vår babyavdelning finns barnvagnar, bilbarnstolar, spjälsängar och massor av andra babyprodukter.
www.lekverkstan.se
Life Enköping

Life Enköping

Här samsas på generösa ytor ett ovanligt brett utbud av hälsosam mat, naturlig hudvård, vitaminer och mineraler. Vi har även ett stort sortiment av fotvänliga och snygga skor för alla fötter. Vår kunniga personal ger dig gärna råd kring kost, viktkontroll och hälsa.
www.lifebutiken.se
Lindex

Lindex

Mer inspirerande mode! Vi är en av Europas ledande modekedjor med över 480 butiker på 17 marknader. Vår affärsidé är inspirerande och prisvärt mode. Lindex sortimentet omfattar flera modekoncept inom dam-, barn- och underkläder för modeintresserade kvinnor.
www.lindex.com
Lions Club Enköping

Lions Club Enköping

Vi arbetar ideellt enligt våra mål, syften och etik genom att bland annat skapa och upprätthålla en anda av samförstånd mellan jordens folk samt genom aktiva insatser bidra till en positiv samhällsutveckling. Lions är en av världens största hjälporganisationer med 1,4 miljoner medlemmar, varav 11 000 i Sverige.
www.lionsenkoping.se
Magasinet Träning & Hälsa AB

Magasinet Träning & Hälsa AB

För oss är det viktigt att din träning är rolig, säker och ger resultat. Vi har nya, moderna konditions- och träningsmaskiner samt massor med inspirerande, instruktörsledda klasser. Vi hjälper dig med personliga träningsprogram och extra coaching vid behov. På anläggningen finns bland annat solarium, barnpassning, en stor avdelning med fria vikter, nyrenoverade, fräscha duschar med bastu och en glad personal! 

www.magasinetenkoping.se
Nordea

Nordea

Vid vårt kontor i Paus Galleria erbjuder vi alla bankärenden utom kontanthantering. Vi har även tidsbokad rådgivning där möten kan bokas utanför kontorets öppettider. Nordea vill göra verklig skillnad – för dig som kund och för de samhällen där vi har verksamhet – genom att dela med oss av den breda kompetens vi byggt upp under 200 år i branschen. 
bank.nordea.se
Norrmans Skor AB

Norrmans Skor AB

Vi säljer dam, herr och barn skor från Ecco, Gabor, Clarks, Reiker, Ara, Hästen, Caprice, Tamaris, Sebago, Birkenstock, Scholls, Penelope, Timberland, Playboy, Rockport, Keds, Marco Tozzi, Kanna, Marstrand, Rohde, Viking, Pax, Kavat och flera!

sv-se.facebook.com/NorrmansSkor
Paus Skomakeri & Nyckelservice

Paus Skomakeri & Nyckelservice

Sedan snart tre decennier på Paus ... Hos Andreas kan dina skor få alla upptänkliga former av reparationer och omsorger. Behöver du en ny handväska, plånbok eller rent av en ny resväska? Då finns den i väskbutiken intill. 
www.youtube.com
Paus Tobak

Paus Tobak

Slå dig ner, ta en kaffe. Spela på travet och titta på loppet. När du ändå tittar in kan du ta en sväng förbi den stora tidningshyllan och ordna grattiskortet till vännen eller släktingen. Såklart kan du köpa en kaffe och chokladbit med dig på vägen ut!

pausgalleria.se
Pepparrotsstadens Trädgård & Hantverk

Pepparrotsstadens Trädgård & Hantverk

Hos oss hittar du trädgårdsrelaterade produkter som vi själva använder eller vet fungerar bra såsom verktyg, redskap, växter och blomsterlök. Till detta lägger vi också garn, keramik, smide och annat hantverk. Våra produkter håller hög kvalitet och vi tycker själva om dem. Välkomna till oss!
pepparrotsstaden.se
Pinchos Enköping (Calomida AB)

Pinchos Enköping (Calomida AB)

Pinchos är en app-restaurang där all mat beställs via en app. På Pinchos serveras smårätter av alla dess slag från hela världens kök. Här hittar du allt från spanska quesadillas till karibisk fisk-taco, ungersk plankstek och fransk crème brûlée.

www.pinchos.se
Return Återvinning

Return Återvinning

Vi är ett litet företag som brinner för återvinning och miljöfrågor. Genom att återvinna och återanvända gör vi skillnad och spar på jordens resurser. För att kunna erbjuda er en lösning som passar just era behov så jobbar vi med flexibla lösningar för allt utom hushållsavfall.
www.returnera.nu
Rådhuspraktiken (Muskelhälsan)

Rådhuspraktiken (Muskelhälsan)

Behandling för dig i en lugn och mysig miljö! Anne erbjuder avslappnande, förebyggande och behandlande massage för privatpersoner och företag. Maria erbjuder ansiktsbehandling, fotvård, manikyr, vaxning, frans- och brynfärg, håltagning med mera.
www.radhuspraktiken.se
Röda Korset Kupan

Röda Korset Kupan

Vår secondhandbutik finns på Kungsgatan 13. Öppettider är onsdag och fredag kl 11–17 samt lördag kl 11–14. Passar inte tiderna? Ring oss då på 0171-214 30 eller 073-379 13 80 eller maila till enkoping@redcross.se så bokar vi en annan tid.
www.facebook.com/groups/3005859842975019/
Skoglunds Optik

Skoglunds Optik

Sveriges närmaste optiker – Skoglunds Optik – har nyligen bytt ägare. Men traditionen som familjeföretag lever vidare. Sedan år 1956 har ledorden i företagets filosofi varit kvalitet och kundservice. Vårt mål är inte att vara billigast – utan att vara bäst.
skoglundsoptik.se
Smode Webbyrå

Smode Webbyrå

Vår idé är att leverera framtidssäkra webbar med mycket muskler i botten. Tillsammans med extra trygghet genom lokal service och en bred kundbas. Vi är utbildade och erfarna webbutvecklare, grafiker och integrationsdesigners.
www.smode.se
Sparbanken i Enköping

Sparbanken i Enköping

Den naturliga bankpartnern och enda banken kunderna behöver. Banken stiftades 1835 med syfte att stödja och främja bygden och bygdens näringsliv. Har kontor i Enköping, Bålsta, Bro och Kungsängen.
www.sparbankenenkoping.se
Specsavers (Pia Lindqvist AB)

Specsavers (Pia Lindqvist AB)

Erbjuder professionell synundersökning för glasögon och kontaktlinser av legitimerade optiker. Vi har ett stort sortiment glasögonbågar och linser till låga priser och vår kunniga personal hjälper dig att hitta just de bågar/linser du behöver.
www.specsavers.se
Sport & Service Enköping AB (Sportringen)

Sport & Service Enköping AB (Sportringen)

Välkommen till din lokala sportbutik med ett stort intresse och känsla för sport! Hos oss hittar du ett brett urval av produkter som inspirerar och hjälper dig till ett aktivare liv. Unikt med Sportringen är att vi är fria handlare, vilket betyder att varje butik har sitt egna utvalda produktsortiment.

www.sportringen.se
Stora Coop

Stora Coop

Här storhandlar och bunkrar du till riktigt bra pris, för hela veckan eller ännu längre. Den goda maten står självklart i fokus, men vi erbjuder också ett stort utbud av produkter för hemmet, barnen och familjen. 
www.coop.se
Taxi Enköping AB

Taxi Enköping AB

Sedan 1935 har vi bedrivit taxiverksamhet på Enköpings gator. Lokala resor för privatpersoner, företag, myndigheter eller organisationer, uppdrag inom den särskilda kollektivtrafiken, långväga transporter eller specialuppdrag. Ingenting är omöjligt för oss inom Taxi Enköping.
www.taxienkoping.se
The Players Inn AB

The Players Inn AB

Enköpings första gastropub erbjuder en bred publik, gammal som ung, möjlighet att träffas över en öl och måltid till en rimlig slant i trevlig engelsk pubmiljö där musiken är låg. Vi håller hög kvalitet och jämn standard. Brett sortiment av fatöl, flasköl, goda viner och singel malt whisky.
www.theplayersinn.se
Tygriket (Cardanis Textil & Inredning AB)

Tygriket (Cardanis Textil & Inredning AB)

Hos oss finns allt från modetyger, inredningstyger, sybehör och garner till solskydd och markiser. Tyger och varor är noga utvalda för att kunna erbjuda ett fantastiskt sortiment. Vi utför ett genuint hantverk som baseras på kunskap och mångåriga erfarenheter. Utifrån dina mått och önskemål tillverkar vi dina gardiner med god kvalitet.
www.tygriket.com
Väskor & Mera

Väskor & Mera

Säljer väskor, plånböcker, resväskor, handskar med mera. Vi har varumärken från många kända tillverkare och är återförsäljare för Samsonite.
www.vaskorochmera.se
Walter Kaffebar

Walter Kaffebar

"Coffee, cookies, food & good company" på Kungsgatan 31. Far och dotter driver detta kafé där allt är hemlagat, förutom matbrödet. Välkommen!
www.facebook.com/people/Walterkaffebar/100087984655566/
 
816