Enköping centrum – sveriges närmaste shopping!

I Enköping kan du ta del av ett stort utbud av små, mysiga butiker, caféer och restauranger med gångavstånd till allt!

Nyheter från Enköping Centrum

Enköping Centrum lägger löpande ut nyheter om föreningen Enköping Centrumsamverkan och Enköpings centrum. Har du nyhetstips? Skicka då gärna e-post till info@enkopingcentrum.se och skriv "Nyhetstips" i ämnesraden.


ARTICLE
271
781f92e887bf339b2b0d3ec24a624dd6
Rådhusgatan på kvällen. Foto: Monique Zethraeus (UPD: 2021-03-01 09:05:27)

Rådhusgatan på kvällen. Foto: Monique Zethraeus

BID-processen är igång igen!

Åtta mindre kvällsvandringar

– Egentligen hade vi tänkt ha en enda stor kvällsvandring för alla intresserade deltagare i BID-processen, men för att överhuvud kunna genomföra den i dessa tider har vi tänkt om. Vi genomför nu åtta olika kvällsvandringar i grupper om max åtta stycken i varje. Först till kvarn gäller, säger Sara Olsson, BID-manager som håller i kvällsvandringarna.

Affärsplan för centrum

Den 10 mars äger ett extrainsatt digitalt möte rum – Steg 4,5 – för att fånga upp det som inte hanns med under det senaste stormötet i Steg 4 som genomfördes i oktober. Extramötet kommer framför allt att handla om affärsplanen och den tillhörande handlingsplanen som nu ska tas fram.

– Det blir ett jätteviktigt skarpt dokument för Enköpings utveckling som ska kunna användas rakt av in i det fortsatta arbetet mot Årets Stadskärna senast 2025, säger Anne Nilsson, BID-manager som håller ihop arbetet med affärsplanen och handlingsplanen.

Ska bli verkstad

Inom kort kommer också fokusgrupperna – som jobbar med varumärket, utbud, platsen, tillgänglighet och trygghet – få en nystart för att kunna ta fram förslag till en konkret handlingsplan med åtgärder, där det bland annat ska anges vilka som ska samverka i var och en av alla åtgärder och hur varje åtgärd ska samfinansieras. Allt för att det ska blir verkstad.

Datum för de återstående stegen i BID-processen är följande:
  • 6 maj – Steg 5 Coachning av affärsplan, handlingsplan och case
  • 25 augusti – Steg 6 Resultat av affärsplan, handlingsplan och case
  • 22 september – Steg 7 Diplomering, slutsatser och avsiktsförklaringarPosten senast uppdaterad 1 mar 2021 kl. 09:05

834