Enköping centrum – sveriges närmaste shopping!

I Enköpings centrum kan du ta del av ett stort utbud av små, mysiga butiker, kaféer och restauranger med gångavstånd till allt!
ARTICLE
264
555ea970b390b1042b620842a45bbe1a
TillbakaKommunala tjänstemän på stadsvandring med Svenska Stadskärnor och BID-managers. (UPD: 2020-08-31 18:03:22)

Kommunala tjänstemän på stadsvandring med Svenska Stadskärnor och BID-managers.

Stadsvandringar gav många nya idéer

Svenska Stadskärnors Marlene Hassel och Marita Floman ledde de fyra olika stadsvandringarna inne i Enköping med tydlig hand. De vet vad de pratar om, hittills har Svenska Stadskärnor hjälpt runt 20 svenska städer med samma arbete, så de har många goda exempel att lyfta fram och inspirera med:

– Syftet med dessa stadsvandringar är att ni ska börja se på Enköping med helt nya ögon och tillsammans utifrån fem olika fokusområden: varumärket, platsen, utbudet, tillgängligheten och tryggheten.

Ta före- och efterbilder

Allt möjligt diskuterades och lyftes fram under stadsvandringarna om den fysiska miljön – både högt och lågt, stort som smått. Exempelvis pekades det på trasiga markiser, fula betongklumpar, klotter, mörka platser, smutsiga fasader och dörrar, tomma skyltfönster, men också på vackra skyltfönster och stråk. Det handlade inte bara om den fysiska miljön, utan också om hur fler invånare och besökare kan lockas till stan för att få liv och rörelse och mer klirr i kassan för handlarna.

– Tänk också på att ta mycket bilder under processen, så att ni kan visa på skillnaden före och efter. Här handlar det om att få resultat. Ni ska börja med små, enkla förbättringar för att lära er att samverka. Det kan handla om något så enkelt som att måla om en dörr, påminde Marlene och Marita deltagarna.

Fokusgrupperna går egna vandringar

Det är precis det som de fem fokusgrupperna inom BID Enköping – varumärket, platsen, utbud, tillgänglighet och trygghet – inom kort ska börja jobba med. Men först ska alla fokusgrupper gå en egen stadsvandring med start 7 september. 

Nu finns det också möjlighet att gå sin egen stadsvandring med den egna organisationen, företaget, avdelningen, förvaltningen, partigruppen eller vad det kan vara. Senast 20 september behöver det var gjort för då stänger enkäten som alla som går stadsvandringen uppmanas att fylla i. Resultatet från enkäten ligger sedan till grund för arbetet framåt, där siktet är inställt på att Enköping senast 2025 utses till Årets Stadskärna.
Posten senast uppdaterad 31 aug 2020 kl. 18:03

NYA REGLER FÖR PARKERING

Från 3 maj 2021

Så fungerar parkeringsreglerna

ÖPPETTIDER I CENTRUM

Måndag–fredag kl 10–18
Lördag kl 10–15

Rekommenderade tider, avvikelser kan förekomma.

EVENEMANG

 

Kalender

Datum Aktivitet Plats
13 DEC Luciafirande Centrum
 

FRÅGOR & SVAR OM CENTRUM

Enköpings centrum är under omvandling, där målet är att det senast 2025 utses till Årets Stadskärna.


DÄRFÖR ÄR VI MED

Genom medlemskap i Enköping Centrumsamverkan kan Fastighetsbyrån på ett tydligt sätt följa upp våra kärnvärden: affärsmässig, lyhörd, öppen och nytänkande. Det går inte att sitta ensam på ett kontor för att få ett attraktivt fungerande centrum!
Christina Stegerstedt, fastighetsmäklare på Fastighetsbyrån
51