Enköping centrum – sveriges närmaste shopping!

I Enköpings centrum kan du ta del av ett stort utbud av små, mysiga butiker, kaféer och restauranger med gångavstånd till allt!
ARTICLE
273
4b1e490d724d9f4c04ab9cfecb294ae3
TillbakaUtanför Paus-huset och nerför Kungsgatan behövs det mer ljus för att det ska kännas tryggt. (UPD: 2021-04-01 16:43:45)

Utanför Paus-huset och nerför Kungsgatan behövs det mer ljus för att det ska kännas tryggt.

Kvällsvandringar inspirerade till åtgärder

Behov av mer belysning

– Det som tydligt kom fram under alla vandringarna är att stadskärnan behöver bli mer trygg och säker när det är mörkt, där mycket handlar om belysningen, säger Sara Olsson, BID-manager som har hållit i kvällsvandringarna och ansvarar för fokusgrupperna.

Fokusgrupperna tar tag i handlingsplan

Många idéer på åtgärder lyftes och ventilerades under vandringarna. Dessa ska nu tas omhand i det fortsatta arbetet med handlingsplanen, som fokusgrupperna ska jobba intensivt med under kommande månader. Frågor som ska besvaras där är bland annat: Vilken åtgärd ska göras? Vilka ska samverka? Hur är åtgärd samfinansierad? 

En vandring blev 18

Det slutade med hela 18 kvällvandringar, där den sista äger rum i början av april, istället för en enda som det var tänkt från allra första början. Det var helt klar värt merarbetet menar Sara Olsson: 

– Vi fick alla ny härlig energi genom att få träffas fysiskt igen. Det inspirerade till nytänk och gav en ordentlig push framåt så att vi nu äntligen har full fart på arbetet igen efter corona-pausen i vintras.


Posten senast uppdaterad 1 apr 2021 kl. 16:43

NYA REGLER FÖR PARKERING

Från 3 maj 2021

Så fungerar parkeringsreglerna

ÖPPETTIDER I CENTRUM

Måndag–fredag kl 10–18
Lördag kl 10–15

Rekommenderade tider, avvikelser kan förekomma.

EVENEMANG

 

Kalender

Datum Aktivitet Plats
28 SEP Tjejkväll Centrum
2 DEC Julmarknad Centrum
13 DEC Luciafirande Centrum
 

FRÅGOR & SVAR OM CENTRUM

Enköpings centrum är under omvandling, där målet är att det senast 2025 utses till Årets Stadskärna.


DÄRFÖR ÄR VI MED

Genom medlemskap i Enköping Centrumsamverkan kan Fastighetsbyrån på ett tydligt sätt följa upp våra kärnvärden: affärsmässig, lyhörd, öppen och nytänkande. Det går inte att sitta ensam på ett kontor för att få ett attraktivt fungerande centrum!
Christina Stegerstedt, fastighetsmäklare på Fastighetsbyrån
51